Demachierea corecta

Demachiarea corecta

Demachierea corecta

La finalul zilei, pielea este incarcata cu impuritati, praf, resturi din produsele de machiaj. Machiajul zilnic este o obisnuinta pentru majoritatea femeilor, aceastea preferand sa fixeze un fond de ten cu o pudra matifianta. Efectul lor este a a incarca porii si a determina aparitia cosurilor si a sensibilitatii cutanate. Demachierea este cel mai important pas din rutina de ingrijire a tenului.

Produsele demachiante cele mai cunoscute sunt: laptele demachiant si apa micelara. Aceasta din urma este formata dintr-un amestec de lapte si ulei special conceputa pentru a curata bine tenul mixt si gras si a elimina excesul de sebum. Noile formule de apa micelara sunt dedicate si tenului sensibil, cuperozic. Acestea curata delicat pielea si o calmeaza.

Demachierea se va face inainte de culcare si inainte de dus. Pe o discheta demachianta aplicati cateva picaturi de apa micelara si stergeti usor pielea. Nu frecati cu discheta genele pe care ati aplicat rimel, ci mai degraba presati cateva secunde la nivelul genelor pentru a inmuia rimelul. Atlfel, riscati sa il intindeti si mai tare sau sa iritati ochii! Daca este necesar, realizati mai multe treceri, astfel incat la final, pe discheta demachianta ca nu mai ramana urme de fond de ten sau impuritati.

 

Nu ar trebui sa folosim alte produse de demachiere pentru ca apa micelara se potriveste oricaui tip de ten. De asemenea, recomand a se evita demachierea cu sapun pentru ca acesta usuca pielea si o predispune la eczeme, mai ales in sezonul rece. Dupa o demachiere corecta, porii sunt deschisi si putem aplica o crema hidratanta care sa actioneze pe timpul noptii.

Demachiarea corecta

Top