Lifting Facial cu Fire Bioresorbabile / Resorbabile (PDO)

O soluție modernă, rapidă și eficientă împotriva pielii lăsate.

Galerie foto

Fire Bioresorbabile (PDO)

Lifting cu fire bioresorbabile / resorbabile

Firele bioresorbabile sunt o solutie moderna, rapida si eficienta impotriva pielii lasate.
Tratamentul presupune introducerea la nivel cutanat de multiple fire care vor ramane in tesut pana la biodegradarea lor completa. Acesta creaza o retea vectoriala cu efect de lifting instant, insa  va determina si eliminarea ridurilor sau aspectului de piele flasca. Rezultatul consta intr-o piele intinerita, luminoasa si elastica.

Ce sunt firele biresorbabile / resorbabile?

Firele bioresorbabile se folosesc de mult timp in chirurgia generala pentru a realiza suturi de profunzime. Firele PDO au fost primele introduse in estetica, sunt biodegradabile, sigure iar intervalul mediu de biodegradare este de 6-8 luni. Firele PCL sunt de asemenea biodegradabile (se descompun in apa si dioxid de carbon) dar au o durata medie de biodegradare de 2 ANI. Ele sunt sterile si 100% biodegradabile. Folosim fire sterile din Polidioxanona (PDO) si Poli Caprolactona (PCL), material biocompatibil cu tesutul uman. Introduse in piele, acestea stimuleaza circulatia locala si oxigenarea tesutului precum si inducerea unei reactii de fibroza care determina sinteza de neocolagen (colagen l si lll). Aceasta reactie este responsabila pentru efectul de ridicare (lifting) al pielii si stergere a ridurilor. Firele se resorb in cateva luni insa efectul se mentine termen indelungat (1-2 ani).

Care sunt indicatiile liftingului cu fire?

> ridicarea obrajilor / liftingul pometilor
> ridicarea pielii in exces de la nivelul mandibulei. Contur mandibular
> estomarea santurilor nazogeniene si labiomentale (marionette lines)
> ridicarea colturilor gurii
> eliminarea aspectului de barbie dubla
> estomarea ridurilor peribucale (smoker lines)
> estomarea ridurilor perioculare (“laba gastii” sau ridurilor de sub ochi)
> lifting al zonei gatului
Firele bioresorbabile se pot folosi si la nivelul corpului pentru a reduce aspectul de piele flasca si imbunatateste calitatea pielii bratelor, sanilor, abdomenului. Mai mult, pot imbunatati aspectul de coaja de portocala de la nivelul coapselor si feselor sau pot fi folosite pentru lifting fesier (ridicarea feselor) si de sani.

Cum decurge o sedinta?

Dupa o consultatie amanuntita cu Dr. Dana Bratu, se va stabili un plan de tratament. Acesta poate include necesitatea mai multor sedinte sau chiar combinarea firelor cu alte procedure estetice (mezoterapie, PRP, toxina botulinica) pentru a atinge rezultatul pe care vi-l doriti. Medicul va curata si dezinfecta corect tegumentul apoi va realiza marcaje cu creion dermatograf pentru a ghida traiectoria canulei. Se realizeaza anestezie la locul de intrare si pe traiectul firului astfel incat procedura este nedureroasa. Se punctioneaza tegumentul si se introduce canula ce contine in interiorul sau un fir. Dupa indepartarea canulei, firul va realiza tractiune pe acea zona si efect de ridicare. Se va taia capatul firului cu o forfecuta sterila si se va aplica un mic plasture la locul de injectare pentru a evita contactul cu praful, vantul, etc dupa parasirea cabinetului. Procedura este nedureroasa iar riscul de hematoame (vanatai) este mic pentru ca Dr Dana Bratu foloseste o canula atraumatica. Spre deosebire de ac, aceasta nu traumatizeaza tesuturile, nu inteapa vasele sau nervii si astfel procedura este foarte confortabila pentru pacient.

Avantaje ale tratamentului

> nu necesita spitalizare si nici anestezie generala
> procedura rapida; aprox 30 min- 1 ora
> fara risc de reactii adverse; fara reactii alergice sau de respingere; firele sunt omologate FDA
> efect de lifting instant
> corectia asimetriiilor faciale
> imbunatateste aspectul si calitatea pielii
> se poate combina cu alte tratamente in aceeasi sedinta (PRP, acid hialuronic, toxina botulinica)
> fara risc de vanatai datorita folosirii canulelor atraumatica! Zero durere!
> diminuarea petelor pigmentare prin aport crescut de oxigen si substante nutritive in piele
> recuperare rapida. Reluarea activitatilor obisnuite chiar de a doua zi

Ce trebuie sa stiti inainte de tratament?

> Nu consumati cafea, Cola sau energizante in ziua procedurii
> Evitati consumul de antiinflamatorii nesterioidine (ex: Nurofen, Ketonal) cu 3 zile inainte
> Nu puteti efectua tratamentul daca: sunteti insarcinata, alaptati, aveti infectii active ale pielii, boli hematologice sau oncologice
> Recomandam sa nu fiti in perioada menstruatiei
> Nu uitati sa mentionati istoricul dvs medical, in momentul consultatiei si nu omiteti nimic. Sanatatea dvs este cea mai importanta! 

Ce trebuie sa stiti dupa tratament?

> pielea dvs va da impresia ca “strange”. Firele isi mai pierd din rezistenta mecanica in urmatoarele 7 zile iar pielea se va modela armonios datorita elasticitatii sale.
> in prima seara, dormiti cu fata in sus. Nu puneti presiune mare pe zona tratata timp de 1 sapt
> evitati efortul fizic intens, sauna, baile fierbinti timp de 1 saptamana dupa tratament
> chiar daca firele se resorb complet in 6-8 luni, efectul persista intre 1-2 ani datorita proprietatii de a induce colagen.
> cel mai spectaculos efect se va observa intre 2-3 luni de la procedura.

Rezultate

Rezultatul tratamentului de lifting cu fire PDO va consta intr-o rejuvenare de lunga durata a pielii si tesutului subcutanat, cu intarzierea procesului de imbatranire. Efectul depigmentant este util in cazul in care va confruntati cu un ten fotoimbatranit iar pielea isi va recapata elasticitatea si tonusul.

Preturi

Consulta lista detaliata de preturi
Te așteptăm pentru un consult în cadrul clinicii. Apeleză cu încredere!
*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.
Top