Terapia prin Radiofrecventa Fractionata

Terapia prin Radiofrecventa Fractionata. Metoda revolutionara de rejuvenare faciala

Ce este terapia prin radiofrecventa fractionata?

Radiofrecventa fractionata este o metoda inovativa de rejuvenare cutanata, de tratament al cicatricilor post acnee, al porilor dilatati si a ridurilor fine. Tehnica consta in crearea unor microcoloane de distructie termica a pielii cu ajutorul undelor radio si totodata incalzirea tesuturilor restante cu efect de contractie a fibrelor de colagen existente si de stimulare a producerii unora noi. Astfel pielea tratata va fi improspatata si intinerita, luminoasa si intinsa, fara cicatrici si pori dilatati.

Pentru ce este indicata terapia?

> Îndepărtarea cicatricilor provocate de acnee, cauzate de arsuri, interventii chirurgicale sau tratament cu laser, etc;
> Reducerea ridurilor din jurul buzelor, zona ochilor, gâtului, îmbunătățește flexibilitatea și tonusul pielii, strânge porii dilatati: intinereste pielea, tratarea vergeturilor;
> Lifting facial;
> Ameliorarea vergeturilor;
> Blefaroplastie nechirurgicala – trateaza pungile si ridurile din zona ochilor.

Cum se realizeaza procedura de radiofrecventa fractionata?

Practic se formeaza niste coloane foarte mici la nivelul tegumentului. Undele radio sunt emise doar in varful microacelor, care ajung in derm (stratul mai profund al pielii), producand modificari tisulare temporare, care au ca efect imediat stimularea regenerarii pielii si formarea de noi fibre de colagen. Microacele fiind izolate, la nivelul epidermului (stratul superficial al pielii) nu apare distructie celulara.

Care sunt principalele reactii adverse?

Imediat dupa procedura pe zona tratata se formeaza mici umflaturi de culoare roz in dreptul gaurelelor unde au fost microacele. Uneori se poate edematia tot „patratul” lucrat. Toate acestea dispar in 24 de ore.
La 1-3 zile de la tratament vor aparea mici puncte de culoare rosu inchis sau cruste de dimensiunea unui varf de ac, acolo unde au penetrat si actionat microacele. Aceasta este o reactie normala dupa procedura: inseamna ca pielea incepe sa se regenereze. In functie de tipul de piele, localizare, problema tratata si energia folosita, aceste puncte pot persista intre 5-6 zile si 2 saptamani. Ele pot fi insa camuflate cu fond de ten, acesta putand fi folosit inca din a doua zi dupa tratament.
Toate cele descrise mai sus nu sunt neaparat reactii adverse, ci mai degraba parte a procesului de regenerare. Totusi, in cazuri rare pot aparea:
> Sensibilitate/jena locala, mai ales la atingerea pielii 3-5 zile dupa tratament
> Echimoza (vanataie), mai ales daca pielea este subtire (ex. in jurul ochilor)
> Reactivarea unui herpes simplex
> Hiperpigmentare postinflamatorie (mai ales daca zona tratata nu este protejata de soare)

Indicatii dupa procedura

> In prima noapte dormiti cu capul in sus, evitati sa dormiti pe laterale, pentru a evita edemul.
> Spalarea fetei se va face bland, se usuca prin tamponare cu un prosop, fara a freca.
> Se aplica cremele conform instructiunilor medicale; este foarte important sa mentineti hidratarea si emolierea zonei care a fost tratata.
> Daca simtiti caldura sau disconfort local:
– aplicati comprese reci sau
– pulverizati apa termala tinuta in frigider.
> Daca apar crustele acelea mici, nu le indepartati prin frecare, nu trageti de ele; lasati-le sa cada singure. altfel intrerupeti regenerarea normala a pielii si vindecarea se va face mai lent si mai prost, existand riscul de a va produce cicatrici.
> Beti cel putin 2 litri de lichide pe zi. Hidratarea este foarte importanta!
> Machiajul poate fi aplicat din a doua zi de la procedura.

Cat dureaza efectul?

Durata efectelor depinde de ce anume a fost tratat, dar si de stilul de viata. In cazul efectului de rejuvenare si a tratamentului ridurilor efectele se mentin cam 1 an de zile (daca stilul de viata este unul sanatos), in cazul cicatricilor, rezultatele sunt permanente, daca nu se produc noi cicatrici.
Te așteptăm pentru un consult în cadrul clinicii. Apeleză cu încredere!
*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.
Top