Tratamentul Ridurilor cu Toxina Botulinica

Tratament cu toxina botulinica: stergerea sau netezirea ridurilor

Galerie Foto

Ce este toxina botulinica?

Toxina botulinica este o substanta ce are ca scop blocarea muschilor faciali. Se injecteaza in siguranta in mai multe scopuri:
→ stergerea sau netezirea ridurilor
→ ovalizarea conturului fetei cu efect de subtiere, de “slabire”
→ reducerea transpiratiei excesive (hipersudoratiei)

Netezirea ridurilor: Ce tip de riduri pot fi tratate cu toxina botulinica?

Indicatia principala a injectarii toxinei botulinice in scop estetic este reprezentata de tratamentul ridurilor. : fruntea, glabela (zona dintre sprancene), zona ochilor (“laba gastii”).
Initial, ridurile din jumatatea superioara a fetei sunt riduri de expresie si se observa in momentul in care zambim sau ne incruntam. Cu timpul, acestea devin statice si se observa chiar si in afara mimicii faciale.

Cui se adreseaza tratamentul?

In primul rand, trebuie sa realizam o consultatie amanuntita in care trecem in revista patologiile preexistente pentru o exclude anumite afectiuni care ar contraindica procedura. De asemenea, analizam tenul pentru a stabili care ar fi doza necesara pentru a obtine un rezultat natural, care sa permita anumite miscari ale fetei.
Tratamentul se poate efectua dupa varsta de 25 de ani cand ridurile sunt dinamice, de expresie, cu scopul de a preveni adancirea lor. Dupa varsta de 40 de ani, cand ridurile sunt permanente, se recomanda combinarea tratamentelor cu toxina botulinica si preparate pe baza de acid hialuronic.

Exista reactii adverse?

Ca orice procedura medicala, acest tratament poate avea reactii adverse dintre care amintim: umflarea zonei (edem), roseata (eritem) sau echimoze (mici vanatai) insa acestea se remit in 24-48 de ore dupa procedura si pot fi mascate usor cu fond de ten. O reactive adverse rar intalnita este ptoza palpebrala (pleoapa cazuta) care se poate datora atat unei injectari nereusite cat si neglijarea indicatiilor post-tratament. De aceea, veti primi la finalul consultatiei o lista cu precautii de care trebuie sa tineti cont in primele zile de la tratament pentru a evita orice fel de eveniment neplacut.

Cand apar efectele?

Desi tratamentul se efectueaza in maxim 10 minute si este nedureros, trebuie sa stiti sa efectele se instaleaza in aproximativ 7-10 zile. De aceea va recomandam sa faceti acest tratament cu cel putin 2 saptamani inainte de un eveniment important din viata dvs, tocmai pentru a putea beneficia de rezultatul final al tratamentului.

Cat dureaza?

Toxina botulinica se va resorbi cu timpul iar factorii care contribuie la rezolutia efectului tin de caracteristicile fiecarei persoane (rata de metabolism, efort fizic, mimica acentuata). De regula, majoritatea pacientilor refac tratamentul o data la 6 luni.

Pret tratament

1 zona: 130 €
3 zone: 280 €
Te așteptăm pentru un consult în cadrul clinicii. Apeleză cu încredere!