Tratamente Riduri cu Toxina Botulinica

Tratamente riduri cu toxina botulinica: ștergerea sau netezirea ridurilor

Galerie Foto

Procedura cu Toxina Botulinica
Tratament cu Toxină Botulinică
Tratamente riduri cu toxina botulinica

Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinică este o substanţă ce are ca scop blocarea muschilor faciali. Se injectează în sigurantă în mai multe scopuri:
> ștergerea sau netezirea ridurilor
> ovalizarea conturului feţei cu efect de subţiere, de “slăbire”
> reducerea transpiraţiei excesive (hipersudoraţiei)

Netezirea ridurilor: Ce tip de riduri pot fi tratate cu toxina botulinică?

Indicaţia principală a injectarii toxinei botulinice în scop estetic este reprezentată de tratamentul ridurilor: fruntea, glabela (zona dintre sprancene), zona ochilor (“laba gastii”).
Iniţial, ridurile din jumătatea superioară a feţei sunt riduri de expresie si se observă în momentul în care zambim sau ne încruntăm. Cu timpul, acestea devin statice si se observă chiar și în afara mimicii faciale.

Cui se adreseaza procedura de tratamente riduri cu toxina botulinica?

In primul rând, trebuie sa realizam o consultaţie amanunţită (de catre doamna Dr. Dana Bratu) în care trecem în revistă patologiile preexistente pentru a exclude anumite afecţiuni care ar contraindica procedura. De asemenea, analizăm tenul pentru a stabili care ar fi doza necesara pentru a obţine un rezultat natural, care sa permită anumite mișcări ale feţei.
Tratamentul se poate efectua dupa vârsta de 25 de ani cand ridurile sunt dinamice, de expresie, cu scopul de a preveni adâncirea lor.
După vârsta de 40 de ani, cand ridurile sunt permanente, se recomandă combinarea tratamentelor cu toxină botulinică și preparate pe baza de acid hialuronic.

Există reacţii adverse?

Ca orice procedură medicală, acest tratament poate avea reacţii adverse dintre care amintim: umflarea zonei (edem), roseaţă (eritem) sau echimoze (mici vânătăi) însă acestea se remit în 24-48 de ore dupa procedură și pot fi mascate usor cu fond de ten.
O reacţie adversă rar intalnită este ptoza palpebrala (pleoapa cazuta) care se poate datora atât unei injectari nereusite cat și neglijarea indicatiilor post-tratament.
De aceea, veţi primi la finalul consultaţiei o lista cu precauţii de care trebuie sa ţineţi cont în primele zile de la tratament pentru a evita orice fel de eveniment neplăcut.

Preţ tratament

Tratamente Toxina Botulinica

ZonaPret / zona
Riduri de expresie180 € / 1 zona (riduri ochi, frunte, intre sprancene)
Tratament riduri280 € / 2 zone
Tratament complet350 € / 3 zone
Tratament Nefertiti Lift (zona gatului)350 €
Tratamentul transpiratiei excesive450 €
Ovalizarea conturului facial (toxina botulinica maseteri sau Slimming Face)350 €
Tratament zambet gingival ("Gummy Smile")200 €
Tratament riduri nas ("Bunny Lines")200 €

Când apar efectele?

Deși tratamentul se efectuează în maxim 10 minute și este nedureros, trebuie să știţi că efectele se instalează în aproximativ 7-10 zile. De aceea vă recomandăm să făceţi acest tratament cu cel puţin 2 săptămâni înăinte de un eveniment important din viaţa dvs, tocmai pentru a putea beneficia de rezultatul final al tratamentului.

Cât durează?

Toxina botulinică se va resorbi cu timpul iar factorii care contribuie la rezoluţia efectului ţin de caracteristicile fiecărei persoane (rata de metabolism, efort fizic, mimică acentuată). De regulă, majoritatea pacienţilor refac tratamentul o data la 6 luni. Mai multe informatii si pe Wikipedia.
Te așteptăm pentru un consult în cadrul clinicii. Apelează cu încredere!
*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.
Top