Peeling Chimic Facial (Medical)

Peeling Chimic Medical. Tratament dermatologic non-invaziv utilizat pentru imbunatatirea aspectului pielii.

Galerie foto

Peeling chimic facial
Peeling Facial Chimic
Peeling Facial Chimic
Peeling chimic facial

Ce este peelingul chimic si ce efecte are?

Peelingul chimic face parte din categoria tratamentelor dermatologice destinate combaterii mai multor afectiuni cutanate. Acesta imbunatateste aspectul si textura pielii, uniformizeaza nuanta tenului, decoloreaza petele inestetice, reduce dimensiunea porilor si amelioreaza cicatricile post-acnee. In functie de rezultatul pe care il dorim, medicul dermatolog alege acidul folosit in peeling, in concentratia care sa asigure beneficiul asteptat, cu cat mai putine efecte adverse.

De cate tipuri sunt peelingurile chimice?

Pielea este alcatuita din 3 straturi:
→ epiderm (stratul superficial)
→ derm (stratul vascularizat, bogat in fibre de colagen)
→ hipoderm (tesutul adipos).
In functie de stratul celular pe care il tintim, alegem acidul potrivit precum si timpul de expunere al pielii cu aceasta substanta.

Peelingul superficial

Intereseaza epidermul si produce decaparea / exfolierea actestuia. Se folosesc acizi de tipul acizilor glicolic, salicilic, phytic sau lactic. Principalul efect este de a curata porii, de a reduce secretia sebacee, dar vizeaza si rejuvenarea faciala prin reducerea liniilor fine, a hiperpigmentarilor post-acnee sau a melasmei (pete maronii). In urma tratamentului pielea este imediat calmata de o masca hidratanta si cicatrizanta. Acest tip de peeling se poate realiza chiar si in pauza de pranz, asa ca va puteti relua imediat activitatile curente.

Peelingul mediu

Intereseaza stratul superficial al dermului, adica dermul papilar. Cel mai utilizat acid este acidului tricloracetic (TCA) in concentratii pe care le stabilim in functie de tenul si necesitatile fiecarei paciente. Rolul sau este de a stimula productia de colagen (neocolageneza) ameliorarea ridurilor, imbunatirea aspectului cicatricilor atrofice aparute dupa acnee sau varsat de vant. Este ideal pentru a trata ridurile din jurul gurii (“ridurile fumatorilor”) si melasma rezistenta la alte crème sau preparate locale. Recomandam o perioada de 3-4 zile de recuperare din cauza descuamarii accentuate. Daca initial pielea este usor rosiatica, in urmatoarele zile veti resimti nevoia de hidratare a pielii cu creme emoliente pentru ca aceasta da senzatia de “strangere”, urmand a se descuama in lambouri (scuame albe sau maronii care reprezinta stratul de celule moarte ce se exfoliaza treptat).

Peelingul profund

Penetreaza in ultimul strat al dermului, dermul reticular. Se adreseaza persoanelor cu riduri adanci, laxitate crescuta a pielii si pete maronii diseminate pe intreaga fata. Se folosesc substante precum fenolul si se recomanda a se efectua pe zone limitate (pleoape – cu efect de “blefaroplastie” nechirurgicala, ridurile din jurul gurii). Intrucat reactiile adverse sunt importante (hiperpigmentare post-inflamatorie sau cicatrici), peelingul care ajunge pana in profunzimea pielii a pierdut teren in favoarea tratamentelor laser, a carui profunzime in piele poate fi controlata de medic.

Cui se adreseaza?

Inainte de a efectua peeling chimic, este necesara o consultatie dermatologica pentru a stabili daca exista contraindicatii pentru aceasta procedura. Medicatia fotosensibilizanta trebuie oprita (de exemplu, antibioticele din clasa tetraciclinelor sau cremele cu Retinol), iar expunerea la soare sau solar este interzisa atat inainte cat si o perioada de timp dupa procedura. De asemenea, trebuie evaluat riscul de a dezvolta cicatrici hipertrofice si a verifica daca exista infectii active ale pielii.
Dupa peeling, va voi recomanda creme sau lotiuni cu factor de protectia solara pentru a evita discromiile cutanate (pete albe sau maronii), precum si creme epitelizante, cicatrizante pentru o recuperare cat mai rapida. Orice prescriptie este individualizata, pentru pielea fiecarei paciente.
Atentie: de regula, sunt necesare mai multe sedinte pentru a obtine rezultatele dorite! Peelingul chimic se efectueaza doar in sezonul rece (toamna, iarna, primavara) iar sedintele sunt separate la 7-10 zile.
Peelingul este recomandat atat persoanelor cu probleme cutanate, cat si celor care vor sa-si mentina o piele fina si catifelata, fara riduri, cat mai mult timp.

Preturi

Peeling chimic superficial

ZonaPret sedinta
Fata120 €
Fata + decolteu150 €
Maini120 €
OFERTA: 4 + 1 sedinte peeling chimic superficial (fata)500 € (in loc de 600 €)

Peeling chimic mediu

ZonaPret sedinta
Fata150 €
Fata + decolteu180 €
Maini150 €
Spate250 €
OFERTA: 4 + 1 sedinte peeling chimic mediu (fata)600 € (in loc de 750 €)
Te așteptăm pentru un consult în cadrul clinicii. Apeleză cu încredere!
*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.
Top