Indepartare Papiloame si Veruci

Ce sunt papiloamele si de ce apar?

Galerie foto

Indepartare papiloame
Indepartarea papiloamelor
Indepartare Papiloame

Ce sunt papiloamele si de ce apar?

Papiloamele sunt mici excrescente cutanate de culoarea pielii sau maronii. Se confunda foarte des cu alunitele mai ales cand se localizeaza pe fata.
Se observa cel mai frecvent la nivelul pleoapelor, pliurilor gatului, axilelor sau decolteului.  In dezvoltarea lor au fost incriminati agenti virali, de aceea se raspandesc foarte usor si se inmultesc prin autoinoculare. Ele pot fi sesile adica in strans contact cu pielea sau se pot tine de piele printr-un mic pedicul. De la un singur papilom se pot dezvolta o multitudine de astfel de formatiuni, in special  in zonele de pliuri din cauza contactului prelungit “piele pe piele”. Persoanele diabetice sau supraponderale sunt mai predispose la dezvoltarea papiloamelor.

Cum se trateaza?

Terapia moderna presupune eliminarea lor prin distrugere termica. Plasma IQ distruge papilomul de la radacina de la prima sedinta.  Plasma este creata intre varful dispozitivului si pielea pacientului, acesta avand capacitatea de a sublima (evapora) controlat leziunea si duce la contractia fibrelor de colagen ce ofera efectul de lifting dupa tratament. Tratamentul este inalt selectiv, nu influenteaza tesuturile inconjuratoare.
Procedura se efectueaza cu anestezie locala cu crema sau injectabila astfel  incat este complet nedureroasa. Cateva zile dupa tratament va trebui sa folositi o crema cicatrizanta speciala pentru ca pielea sa se epitelizeze normal si sa nu ramaneti cu semne sau cicatrici.
Principalul motiv pentru care tratam aceste formatiuni este legat de aspectul lor inestetic dar si tendinta la crestere in dimensiuni si inmultire necontrolata.

Preventia papiloamelor

Este foarte greu sa previi aparitia lor insa este recomandat sa incepeti un tratament precoce, inca de la prima formatiune aparuta pentru a evita inmultirea acestora. Astfel:
> Evitati purtarea lantisoarelor la gat pentru ca ele pot raspandi virusul dintr-un loc in altul. Dezinfectarea sau curatarea bijuteriilor nu pare sa fie de real ajutor.
> Evitati purtarea gulerelor prea stranse, sfat valabil mai ales pentru barbatii care poarta camasi si inchid nasturii pana sus.
> Nu incercati tratamente “dupa ureche” pentru ca le puteti agrava. Solutiile topice care reusesc sa arda formatiunile pot afecta si pielea sanatoasa din jur si determina arsuri.

Observatii

Atentie: nu confundati papiloamele cu alunitele (nevii)! Desi aspectul lor poate fi asemanator, metodele de tratament sunt complet diferite si doar medicul dermatolog le poate diferentia cu certitudine. Dermatoscopia este metoda prin care formatiunile cutanate sunt analizate si putem indica leziunile care pot fi indepartare in siguranta.

Pret

Papiloame / 1 leziune (+250 RON / pretul consultatie pentru 1-4 papiloame): 80 lei.
Papiloame / 5-10 leziuni (consultatia este inclusa): 400 lei.
Te așteptăm pentru un consult în cadrul clinicii. Apeleză cu încredere!
*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.
Top