Trusa cu produsele cosmetice pentru vacanta de iarna

Trusa cu produsele cosmetice pentru vacanta de iarna

A mai ramas foarte putin timp pana la Craciun si impachetam cu grija cadourile pentru cei dragi sau pregatim bagajele pentru vacanta! In cazul in care planuiti sa plecati de acasa, asigurati-va ca niciunul dintre membrii familiei nu va avea probleme cu pielea!

Pentru asta, vom recapitula impreuna lista de produse esentiale pentru ingrijirea pielii in sezonul rece:

  • Crema intens hidratanta de tip “ulei in apa”, care este o emulsie mai grasa. Aceasta va forma o pelicula la suprafata pielii ce va mentine apa in celule un timp mai indelungat. Recomandarea mea este sa o folositi cel putin o data pe zi pe zonele acoperite de haine si de fiecare data cand este nevoie pe zonele expuse vantului, frigului (fata, maini). Nu uitati de balsamul hranitor pentru buze, bogat in glicerina si vitamina E.
  • Gel de dus lejer, care sa nu usuce pielea excesiv. Evitati sapunurile si alegeti doar produse usoare de curatare a pielii.
  • Crema de protectie solara! Chiar daca este iarna, radiatiile ultraviolete continua sa aia efecte nocive asupra pielii. Daca planuiti sa schiati, este bine sa aveti in vedere ca zapada reflecta radiatiile UV si astfel se cumuleaza efectele lor! Prin urmare, folositi o crema cu factor de protectie 50 daca aveti tenul deschis si 30 pentru tenul mediu- inchis. Pentru copii, utilizati dermatocosmetice cu ecran mineral.

Daca suferiti de afectiuni cronice dermatologice care se agraveaza iarna (psoriazis, dermatita seboreica, dermatita atopica) asigurati-va ca aveti in bagaj tratamentul pentru puseele acute ale bolii, recomandate de medicul dermatolog. Probabilitatea de a gasi farmacii deschise in zilele de sarbatoare este foarte mica, asa ca este bine sa plecati cu “provizii” de acasa.

Snowflake

Top