Tratamente Estetice

De ce iti doresti tratamente estetice?

Exista un inceput in toate; dar esti oare pregatita acum sa apelezi la medicina estetica? Am oferit de-a lungul timpului tratamente de infrumusetare pacientelor intre 18-84 de ani si le-am intrebat mereu la consultatie: “De ce va doriti aceasta procedura?” Am ajuns la urmatoarele concluzii pe care le impartasesc cu voi.

  1. Majoritatea pacientelor mele sunt multumite deja de felul in care arata. Daca au mici “defecte”, au invatat sa le accepte, sa traiasca cu ele si au realizat ca nu au stat in calea gasirii unui partener de viata potrivit sau in calea succesului in cariera. Insa au ajuns la acel punct in care isi doresc sa faca ceva doar pentru ele (si nu e nimic egoist aici; sunt femei care s-au ocupat si dedicat familiei toata viata) si au atins un nivel financiar care sa le permita sa investeasca in tratamente estetice.
  2. Dupa un eveniment neplacut care le-a destabilizat psihologic si cauta ceva care sa le readuca increderea in sine. Poate fi vorba de o despartire, de comentarii negative primite la locul de munca sau din partea apropiatilor. Am paciente ai caror copii le-au spus ca seamana cu o “bunica, nu cu o mama”. 3. Nevoia de a fi admirata, dorinta de a fi atragatoare. Nu e nimic de condamnat mai ales ca stim ce mult conteaza sa primim un compliment sincer si sa fim “validate”. Generatiile mai tinere sunt conectate constant la social media unde li se prezinta chipuri cu trasaturi ideale care au contribuit la urcarea fulminanta pe scara sociala. Ele sunt noile modele.

Medicii filtreaza aceste dorinte si etica profesionala le spune daca e sau nu momentul potrivit sa ofere astfel de servicii pacientei in cauza. Multe intrebari nu isi au raspunsul la noi. 

Sunt curioasa sa aflu ce va motiveaza pe voi sau de ce credeti ca atrage asa mult industria estetica? 😊

Top