Stelatopia de la musetel

Mustela Stelatopia

Despre uscaciunea mainilor, iritatie si senzatia de uscaciune am discutat in clipul destinat dermatotei de contact. Din cauza spalarii frecvente cu sapunuri precum si prin utilizarea substantelor antiseptice de tipul gelurilor de maini, bariera pielii are de suferit prin eliminarea lipidelor de la suprafata.

Crema care m-a ajutat in perioada aceasta sa nu ma cojesc ca un sarpe a fost Stelatopia de la Mustela. Este destinata ingrijirii pielii atopice a copiilor si adultilor. Am primit-o la congresul de Dermatologie de la Madrid si ma bucur ca am pastrat-o 🙂

Ce proprietati are?

Hidratează, reface lipidele și calmează senzația de mâncărime a pielii.

  • Reface bariera deteriorată a pielii cu tendință atopică.
  • Fortifică apărarea naturală a pielii.
  • Reduce aderența Staphylococcus aureus prin prevenirea formării biofilmului, învelișul său protector.
  • Conservă resursele celulare ale pielii.

Cateva bonusuri:

  • Textura de balsam; intra repede in piele
  • Toleranță ridicată.
  • Hipoalergenică – Formulată pentru a minimiza riscul de reacții alergice.
  • 0% parfum, parabeni, ftalați, fenoxietanol

Ce ingrediente contine?

Humectanti: glicerina: atrage apa in straturile superficiale ale tegumentului.

Emolienti de tipul uleiurilor vegetale:

Ulei de avocado: Avocado Perseose: un ingredient activ utilizat în formularea Mustela, ajută în mod activ la dezvoltarea  barierei cutanate și functioneaza ca un scut protector. Avocado Perseose este un ingredient activ biomimetic de generație nouă: acționează în perfectă armonie cu pielea, pentru un maxim de eficiență și toleranță.

Ulei de prune virgin este bogat în acid oleic (aproximativ 70% acid oleic și 20% acid linoleic), ceea ce face ca uleiul să fie foarte hrănitor și hidratant. De asemenea, conține cantitați relativ mari de vitamina E antioxidantă, de trei ori mai mult decât în ​​uleiul de măsline.

Uleiul de prune oferă o senzație mătăsoasa pielii.

Uleiul de floarea soarelui: Oleodistilatul de floarea-soarelui Mustela este obținut prin distilare moleculară si este îmbogățit în grăsimi nesaponificabile, cele mai nobile forme de ulei. Datorită proprietăților emoliente și antiinflamatorii, ameliorează rapid iritaţiile și restructurează chiar și cea mai uscată piele. Acesta este un ingredient privilegiat pentru produsele destinate pielii atopice.

Ocluzivi:

Petrolatum ce formeaza o pelicula ocluziva la suprafata pielii scazand pierderea de apa transpepidermica.
Ceară de Carnauba (vegetală): lasă un strat protector pe piele și  aduce o textură bogată balsamului.

Lipide benefice pentru restaurarea barierei cutanate: Ceramide si pro-ceramide precum fitosfingozina (poate fi găsită în mod natural în stratul superior al pielii cu proprietăți antimicrobiene și comunicante celulare și este considerată parte a sistemului natural de apărare a pielii.)

All in all, mi-a ajutat pielea si ma pot intoarce usurata la spalat vase :))

Top