Consultatii dermatologice online (video)

Telemedicina / Consultatii dermatologie online, rapide!

Stilul nostru de viata, agitat, cu multe lucruri de rezolvat in acelasi timp, ne indreapta atentia catre servicii medicale rapide, accesibile. Telemedicina este un mod prin care pacientii pot avea parte de consiliere medicala din partea unui medic specialist fara sa fie nevoit sa se prezinte intr-o clinica sau spital ci de la distanta, printr-o discutie video.

Dermatologia este specialitatea care se preteaza cel mai bine pentru telemedicina pentru ca “boala” e la suprafata, vizibila, iar diagnosticul se pune in multe situatii clinic, adica in urma examinarii leziunilor, fara investigatii de laborator exhaustive.

Avantajele telemedicinei:

  • Accesul tuturor persoanelor la consultatii medicale de specialitate, oriunde pe glob. De exemplu, esti plecat intr-o vacanta, departe de casa si ai dezvoltat o eruptie care necesita urgent o indrumare dermatologica. Daca ai o conexiune la internet, primesti in cateva ore, dupa discutia cu medicul, o recomandare de tratament local sau medicamentos care sa vindece afectiunea si sa iti permita sa te bucuri in continuare de vacanta. Sau, esti izolat la domiciliu din cauza epidemiei de coronavirus si nu vrei sa mergi intr-un spital unde ai putea lua contact cu persoane; discutia online nu va presupune parasirea domiciliului, deci nici un risc de contaminare.
  • Rezolvarea mai rapida a problemei dermatologie. Timpul de aspeptare pana a gasi un loc disponibil la un medic de top plate fi si de cateva saptamani. Prin consultatie online, ai acces la medicul tau in maxim 48 de ore!
  • Economisesti timp. Timpul pierdut in salile de asteptare, in trafic (daca medicul lucreaza in cealalta parte a orasului) poate fi valorificat mai bine.
  • Nu iti dai programul peste cap. Daca ai consultatie la mijlocul zilei, de multe ori trebuie sa pleci de la lucru sau sa iti iei liber pentru a ajunge la programare. In schimb, consultatie online permite accesul la medici la intervale orare rezonabile si pentru pacient.
  • Costuri mai reduse. Consultatiile online sunt mai ieftine pentru ca se scad costurile legate de spatiul clinicii, personal auxiliar din clinica, medicul lucrand de acasa. De asemenea, costurile transportului pana la clinica a pacientilor sunt zero.
  • Confidentialitate totala. Consultatiile sunt desfasurate in liniste, fata in fata cu medicul tau, fara sa te interesectezi cu alte persoane (alti pacienti care asteapta in receptie, asistente medicale, receptioniste,etc).

Consultatiile medicale online reprezinta o metoda moderna si eleganta de a primi sfaturi, recomandari si de a urma un tratament pe care medicul specialist sa il poata monitoriza regulat. In cazul in care sunt necesare proceduri dermato-estetice sau chirurgicale, medicul te poate indruma initial asupra terapiei necesare si puteti programa ulterior direct intrevederea pentru a efectua interventia la cabinet (de exemplu, excizia unei alunite).


Top