Sindromul fetei ca o perna: excesul de acid hialuronic

Sindromul feței ca o pernă: excesul de acid hialuronic

Nu as trata niciodata o pacienta cu acid hialuronic in exces; de obicei recomand dizolvarea fillerului migrat sau in exces inainte de a adauga alta seringa.

Sindromul fetei ca o perna (pillow face syndrome) se refera la volumizarea excesiva a fetei cu acid hialuronic care distorsioneaza trasaturile faciala facand ca pacienta sa aiba caracteristici asemanatoare felinelor.

Pometi prea umpluti imping tesuturile moi din jurul ochilor in sus, ingustand privirea mai ales in timpul zambetului. In combinatie cu tamplele prea umplute, ridicarea sprancenelor cu filler sau botox creaza forma “cat eye” (ochi de pisica).

Pometii prea umpluti si o barbie ingusta creeaza un aspect de triunghi exagerat cu varful in jos, ce caracterizeaza chipul felinelor iar buzele volumizate peste masura seamana cu o caricatura!

Aceste fete arata…ciudat!

Insa vedem aceste chipuri din belsug pe retele de socializare, medici si clinici care se promoveaza prin vedete cu aspecte faciale dismorfice pe masura ce fillerele devin din ce in ce mai populare, indiferent de varsta.

As vrea sa atrag atentia asupra afectiunilor mentale care deriva din “modelele” promovate ca fiind “perfecte” si ma refer in special la Tulburarile Dismorfice Corporale (body dismorphic disorder).

Sindromul fetei ca o perna: excesul de acid hialuronic

“Tulburarea dismorfica corporala, denumita anterior dismorfofobie, este o tulburare psihologica severa care implica ingrijorarea excesiva a unei persoane cu privire la un defect constientizat al aspectului sau fizic.
Accentul poate fi pus pe orice parte a corpului, dar, in mod obisnuit, ingrijorarea implica defecte ale fetei si parului, precum un zambet asimetric, buzele sau capul neuniforme sau prezenta unui sentiment general de nemultumire cu privire la aspectul exterior.
Persoanele care sufera de tulburare dismorfica a corpului au o obsesie asupra unui defect imaginar abia vizibil pe corp, pana ajung la punctul in care apar repercusiuni negative asupra relatiilor cu cei din jur si a calitatii propriei vieti.”

Aveti grija de voi si de cei in jur; un medic estetican corect va refuza sa faca interventii exagerate. De multe ori, e indicat sa apelati cu incredere si la un medic psihiatru pentru a va ajuta sa depasiti aceste momente. Tulburarile interiore nu se trateaza cu proceduri de infrumusetare!

Top