Cum sa refacem fermitatea pielii?

Daca mi-as intreba pacientele care este idealul lor in privinta aspectului tenului, probabil ca majoritatea mi-ar raspunde “vreau un ten ca cel de bebelus!”

Pielea celor mici are un nivel foarte bun de hidratare pentru ca este bogata in acid hialuronic. Aceste molecule de acid hialuronic atrag apa la nivelul dermului si ofera pielii un aspect neted iar lumina se reflecta uniform la suprafata pielii. Incepand cu 25 de ani, pierdem mai mult de un sfert din acidul hialuronic din piele. Pielea matura nu reflecta lumina la fel de bine, pare mai terna, mata.

Daca ciupim pielea unui bebelus observam ca este ferma si revine imediat la forma initiala. Lipsa de fermitate si elasticitate caracteristice tenului matur sunt cauzate de scaderea numarului fibrelor de colagen si elastina. Mai mult, nu doar cantitatea fibrelor de colagen este importanta si ci modificarea calitativa a acestor fibre o data cu inaintarea in varsta. La tineri, fibrele de colagen sunt groase si dispuse in retele cu spatii foarte mici intre ele. Intre aceste retele sunt numeroase celule inclusiv fibroblaste (care produc colagen). La varstnici, fibrele de colagen sunt subtiri si dispuse in retele laxe, cu ochiuri largi si putine fibroblaste iar acest lucru se traduce printr-o sustinere slaba a pielii cu formarea de riduri medii si adanci.

Un ten tanar se caracterizeaza prin culoare uniforma si textura neteda. Prin expunerea la factorii de mediu (soare, solar, fumat, stress) tenul devine neunfirm, cu pete pigmentare sau eritem difuz cum inatlnim in cuperoza, spre exemplu.

Cand vorbim despre atractivitate, este cunoscut faptul ca un ten curat si uniform este un simbol al fertilitatii iar acest aspect este important in “chimia” sau atractia fizica intre doua persoane. Fie ca noi constientizam sau nu acest aspect, suntem atrasi de chipuri cu textura cat mai uniforma, cu simetrie aproximativa a fetei si care respecta niste proportii ideale (golden ratio)

De aici provine efortul nostru sustinut de a reda frumusetea pielii si increderea in sine!

Avem deci, 2 elemente importante pentru rejuvenarea pielii: inductia de colagen pentru sustinerea pielii si estomparea ridurilor si cresterea nivelul de hidratare al pielii cu ajutorul acidului hialuronic.

Va propun astfel 2 tipuri de tratamente care se completeaza perfect:

1. PRX-T33 este o biorevitalizare fara ace. Cu ajutorul acidului tricloracetic in concentratie mare, induce formarea de noi fibre de colagen dar si organizeaza reteaua existenta intr-o varianta mai regulata si mai “stransa” oferind astfel un efect de lifting al fetei. Combinatia de acid Kojic si TCA ofera pielii luminozitate si scade riscurile hiperpigmentarilor induse. Formula brevetata PRX-T33 nu produce fotosensibilizare sau frosting (exfoliere masiva) si poate fi folosita ca tratament pe parcusul verii.

2. Profhilo este o inovatie in medicina estetica si revolutioneaza tratamentele de rejuvenare non-invaziva. Formula are o particularitate unica: confine 2 tipuri de molecule de acid hialuronic: H-Ha (acid hialuronic cu molecula mare) aduce beneficii hidratante iar L-Ha (acid hialuronic cu molecule mica) induce formarea de acid hialuronic endogen. Astfel, produsul este un bioremodelator cutanat iar rezultatele obtinute se mentin pe temen lung.

Pentru pacienta din imagine s-a efectuat un protocol personalizat de treatment, cu imbunatatirea vizibila a zonelor de riduri fine si medii, atat de expresie (nr. 1) dar si permanente (nr. 3), luminozitate in special pe zona 2 cu cresterea uniformatii tenului si estomparea petelor hiperpigmentare.

Alaturi de o rutina corecta de ingrijire a pielii acasa si evitarea expunerii la soare, tratamentele estetice minim invazive pot imbunatati semnificativ calitatea pielii.

Top