Extractie Comedoane

Inlaturarea punctelor albe si negre

Galerie foto

Procedura de extractie comedoane
Extractie Comedoane

Formarea comedoanelor

Comedoanele se formeaza prin acumularea de sebum si celule moarte in interiorul pielii. Apar in special la persoanele cu tenul gras si se localizeaza cel mai des pe fata, torace anterior si posterior (zone bogate in glande sebacee).
Comedoanele se dezvolta si dupa expunerea la soare sau la persoanele fumatoare in care stratul de colagen se subtiaza si cheratinizarea pielii este anormala.

Dupa forma lor, se impart in:

→ comedoane deschise (puncte negre) – la nivelul porilor se acumuleaza detritusuri care, in contact cu oxigenul din atmostfera, se oxideaza si dezvolta culoarea neagra. Porii sunt largiti si comunica cu exteriorul printr-un orificiu care se poate observa cu usurinta.
→ comedoane inchise (puncte albe) – porii sunt complet blocati, fara orificii care sa comunice cu exteriorul. Materialul continut este de culoare alba pentru ca nu a avut contact cu aerul atmosferic.
Din cauza stratului gros de celule de la suprafata pielii, precum si din cauza aderentei comedoanelor de piele prin excesul de sebum, comedoanele se extrag cu dificultate. Mai mult, extragerea lor incomplete poate determina ca materialul restant sa se inflameze si sa formeze cosuri (pustule). Lasate netratate sau “stoarse” excesiv, pe termen lung se pot dezvolta cicatrici inestetice la nivelul fetei.

Extractia comedoanelor

Extractia comedoanelor in cabinetul de specialitate presupune in primul rand o evaluare dermatologica amanuntita. Dupa demachierea si curatarea tenului, se aplica comprese calde care for facilita deschiderea porilor. Cu ajutorul unui dispozitiv numit “extractor de comedoane” se exercita o presiune moderata la nivelul porului dilatat si se exprima continutul. In cazul comedoanelor inchise, este necesara crearea unui orificiu de eliminare a continutului si vom utiliza in acest scop o lama de bisturiu sterila. Daca este necesar, se va aplica crema anestezica pentru a face tratamentul cat mai confortabil. La finalul tratamentului, aplicam o crema calmanta noncomedogenica (nu determina formarea de cosuri).
In anumite cazuri, medicul va recomanda un pretratament  pe baza de vitamina A sau alfa-hidroxiacizi care sa exfolieze usor tenul si sa faciliteze extractia. De regula sunt necesare 2-3 sedinte pentru a elimina complet comedoanele.

Beneficiile tratamentului

→ Eliminarea in siguranta a comedoanelor si fara risc de infectii sau cicatrici
→ Curatarea tenului in profunzime
→ Reducerea dimensiunilor porilor
→ Procedura nedureroasa prin folosirea unei crème anestezice speciale
→ Rezultate vizibile de la prima sedinta
→ Evaluare faciala completa
→ Consilierea in ceea ce priveste ingrijirea tenului acasa

Preturi

Extractie comedoane: 110 € (include consultatia)
Te așteptăm pentru un consult în cadrul clinicii. Apeleză cu încredere!
*DISCLAIMER: Rezultatele pot fi diferite în funcție de particularitățile fiecărui pacient.
Top